Onko pitkä ketjuinen omega-3-rasvahapoja eturauhassyöpäriski?

kirjoittanut Monica Mollica

Äskettäin keskusteltu viimeaikainen tutkimus, Marokon Jalkapallomaajoukkue Paita Select Resence, on esittänyt kysymyksen omega-3-rasvahappojen hyvin dokumentoidusta terveys- ja hyvinvointietuista. Tässä tutkimuksessa havaittiin, että pitkäketjuisten omega-3-rasvahappojen (EPA+DPA+DHA) korkeampi materiaali veren plasmassa liittyi A: n kanssa korkeammalla alhaisen luokan (44%) ja huippulaatuisella (korkealaatuisella tavalla) (44%) sekä huippulaatuista (korkealaatuista ( 71%) eturauhassyövät 5 vuoden seurannassa (1). Assosiaatiot olivat samanlaisia yksityisissä pitkäketjuisissa omega-3-rasvahapoissa. Suurempi linolihappo (Omega-6) yhdistettiin 25%: n minimoidulle alhaisen luokan vaaralle ja 23%: n minimoidulle eturauhassyövän vaaralle (1).

Tämä on ymmärrettävästi aiheuttanut sekaannusta suuren yleisön ja intensiivisten keskustelujen keskuudessa sekä terveys- ja hyvinvointiasiantuntijoiden sekä tutkijoiden keskuudessa. Tietojen syvempi tarkastelu sekä tutkimusmenetelmät paljastavat kuitenkin toisen kuvan…
Riittämätön omega-3-tasot kaikissa ryhmissä

Tämän tutkimuksen elementtiä, joka hyppää nopeasti sivulta, on se, että koehenkilöt jopa plasman pitkäketjuisen omega-3-rasvahappojen suurimmassa luokituksessa olivat vajaatoimintaa. Tämän tutkimuksen omega-3-tasot olivat jopa alhaisemmat kuin normaalilla ei-kalan ja täydentämättömän ruokavaliosuunnitelman (2) havaitut tasot, samoin kuin vain 40-50% siitä, mitä terveydessä odotettaisiin ja hyvinvointitietoiset ihmiset, jotka käyttävät normaalia terveyttä ja hyvinvointia edistävää annosta kalaöljyä (tarjoavat noin 1300 mg EPA + 860 mg DHA/päivä) (2). Tutkimuksen kirjoittajat tunnustivat jopa omega-3: n erittäin alhaiset tasot tutkimuspaperissa, mutta media jätti kuitenkin huomiotta. Huomaa, että tämä ei ollut kalaöljylisätutkimus.

Tämän tutkimuksen suurten henkilöiden lukumäärän vuoksi pitkäketjuisten omega-3-tasojen erot (ilmaistuna kokonaisveren rasvahappojen kokonaisprosentteina) alhaisen tason luokittelussa ilman eturauhassyöpää (4,48%) ja ”korkea” taso Luokittelu eturauhassyövällä (4,88%) saavutti tilastollisen merkitsevyyden. Tilastollinen merkitys sekä tieteellinen (ts. Aito elämä) merkitys ovat kuitenkin kaksi eri asiaa. Tutkimuksissa tilastollinen merkitys (tarkoittaen, että tuloksia ei laukaise muutos) voidaan saavuttaa huolimatta riippuvaisten muuttujien vähäisistä eroista, koska sillä on suuri määrä kohteita. Tutkimuksen poistoa käydessään tilastollinen merkitys ei kuitenkaan vastaa tieteellistä merkitystä, kun erot ovat pieniä, kuten ne olivat tässä tutkimuksessa (1).

Siksi näillä tuloksilla ei ole merkitystä ihmisille, jotka syövät rasvaisia kaloja ja/tai käyttävät kalaöljylisäaineita. Tätä korostaa vielä yksi tutkimustutkimus, jossa täydentää vähärasvaista ruokavaliosuunnitelmaa 5 g: n kalaöljyllä/päivällä (joka tarjoaa jokapäiväisen annoksen 1000 mg: n EPA: ta ja 1835 mg DHA: ta) havaittiin vähentävän eturauhassyövän lisääntymistä sekä alenevaa ja alentavaa Eturauhaskudoksen omega-6: Omega-3-suhde (3). Äskettäinen arviointipaperi, jossa hahmotellaan monityydyttymättömiä rasvahappoja, jotka yhdistävät syöpävaaran ja etenemisen, selittää myös, että ostaa suurempia omega-3-arvojen saantoja karsinogeenisten etujen saavuttamiseksi (4).

Veriplasma vs. punasolujen omega-3s

Toinen ratkaiseva metodologinen ongelma tässä tutkimuksessa on, että se määritteli pitkäketjuisen omega-3-rasvahapot veren plasmafraktiossa sen sijaan, että paljon luotettavampaa punasoluista (RBC) fraktiota (5). Plasman omega-3-modifikaatiot nopeasti ruoan saannin kanssa, samoin kuin ei osoita omega-3: n pitkäaikaisen sisällyttämistä soluihin ja kudoksiin. Prospektiivinen mittausvirhe voidaan kuvitella totuudella, että 24 tuntia normaalin kalaöljyannoksen (3,6 g) nauttimisen jälkeen plasman pitkäketjuisen omega-3-rasvahappojen EPA: n ja DHA: n nousu on 10-kertainen kuin se RBC: ssä (5). Siten Veren plasman mittaus valintakokeessa ei osoita pitkäaikaisia omega-3-sataa, samoin kuin seurausta, joka liittyy tällaiseen erittäin vaihtelevaan mittaukseen krooniseen tulokseen, kuten eturauhassyöpä, on järjetöntä. Se osoittaa myös, että satunnainen rasva kala-ateria edellisenä päivänä ennen kuin verenotto on saattanut asettaa suurimpaan omega-3-tason luokkaan.

Tulokset, jotka ovat muiden eturauhassyövän vaarat tekijöitä

Huolimatta siitä, että kerättiin tietoja muista eturauhassyövän vaarakertoimista, näitä ei tuotettu muutoksia tilastollisissa malleissa (1). Esimerkiksi lähtötaso PSA (eturauhasen tietty antigeeni, eturauhasen taudin verimarkkeri) oli korkeampi niissä, jotka saivat eturauhassyövän, mikä osoittaa olemassa olevan eturauhasen taudin.

Lisäksi eturauhassyöpäryhmän paljon enemmän henkilöillä oli myös eturauhassyöpä ensimmäisen asteen perheenjäseniä, mikä osoittaa geneettisen vaikutuksen. Tätä tukee määritetty vahva geneettinen vaikutus veren fosfolipidien rasvahapporakenteeseen (6).

Lopuksi, verirasvahappojen rakenne ei ehkä ole paras merkki eturauhasensyöpäriski. Yksi viimeaikainen tutkimus osoitti, että omega-3-rasvahappoalfa-linoleenihappo (ALA) eturauhasen kudoksessa, saannista (ja veren tasosta) riippumatta liittyy positiivisesti aggressiiviseen eturauhassyöpään, samoin kuin tämä yhteys voi riippua Geneettinen variaatio ALA -aineenvaihdunnassa (7). Tämä vastakohtana pahamaineisessa ”pitkäketjuisen omega-3-rasvahapoilla-eturauhassyöpäriski” -tutkimuksessa, jonka mukaan ALA: n veritasot eivät ole yhteydessä eturauhassyöpäriskiin.

Todisteita päinvastoin

Toisin kuin valintakokeen havainnot, monissa muissa aikaisemmissa tutkimuksissa on havaittu, että kalaöljyn saannit yhdistetään minimoituun eturauhassyövän esiintyvyyteen ja kuolemiin (8-13).

Valintakoe löydetään samoin korkeamman linolihappo (Omega-6) kytkettynä 25%: n minimoidulle alhaisen luokan vaaralle ja 23%: n minimoidulle eturauhassyövän vaaroille (1). Tämä vastaa myös aiempia havaintoja, että korkea oomega-6: n suhde omega-3-rasvan saantiin voi lisätä yleisen eturauhassyövän vaaraa (10).

Nämä ristiriitaiset tulokset valintakokeessa verrattuna moniin muihin hoidetuihin tutkimuksiin, mikä lisäksi parantaa sen metodologisten kysymysten epäilyksiä.

Alalinja

Pitkäketjuiset omega-3-rasvahapot, kuten kalaöljyssä löydetyt, on hyvin dokumentoitu terveys- ja hyvinvointia edistävät vaikutuksia sydän- ja verisuonijärjestelmään sekä olennaisesti turvassa sydän- sekä kuolleisuus nykyaikaisissa yhteiskunnissa (20, 21). Vaikka eturauhassyöpäriski on vähäistä mahdollisuutta, kun tarkistetaan koko kuva, suurimmalle osalle kavereista edut ylittävät huomattavasti mahdollisen riskin. Siten pitkäketjuisten omega-3-rasvahappojen päivittäinen saanti ehdotetaan edelleen terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen sekä sairauksien ehkäisyyn, jopa miehille.

www.trainergize.com

Kirjailijasta:
———————————————

Monica Mollicassa on kandidaatin ja ravitsemuksen maisterin tutkinto Tukholman yliopistosta, Ruotsista, samoin kuin Issa -lisensoitu henkilökohtainen kouluttaja. Hän työskentelee ruokavaliokonsultin, terveys- ja hyvinvointitoimittajan ja kirjoittajan kanssa www.brinkzone.com -sivustolle, samoin kuin myös web -suunnittelija ja videograafinen.

Monica on ihaillut ja kiehtonut sekä lihaksikkaasta ja veistoksesta vahvat urheilulliset ruumiit, jotka harkitset sitä lapsuutta, ja hän on löytänyt kehonrakennuksen nuorena teini -ikäisenä. Saatuaan ravitsemuksen arvon maksimaalisten tulosten saavuttamiseksi kuntosalilla, hän meni BSC: lle sekä MSC: lle, jolla oli suurempi ravitsemus yliopistossa.

Yliopiston vuosien aikana hän oli rutiininomainen avustaja ruotsalaisen kehonrakennuslehden rungossa, samoin kuin hän on julkaissut kirjan (ruotsalaisessa) ”toiminnalliset ruuat terveydelle ja hyvinvoinnille sekä energiatasapainoksi”, samoin kuin kirjoitettu numero kirjakappaleista ruotsalaisissa julkaisuissa.

Se oli hänen tyydyttämätön jano ymmärrykselle ja tieteelliselle tutkimukselle kehonrakennuksen sekä terveyden ja hyvinvoinnin alalla, jotka toi hänet Yhdysvaltoihin. Hän on suorittanut yhden lukukauden tohtorintutkinnassa ”Liikunta, ravitsemus ja ennaltaehkäisevä terveys” Baylorin yliopistossa Texasissa, Wolverhampton Wanderers Paita terveys- ja hyvinvointi- ja ihmisten suorituskyvyn laitoksella sekä virkistyskäytössä sekä työskennellyt ISSA-lisensoiduna henkilökohtaisena kouluttajana. Nykyään Monica jakaa vankan kokemuksensa tekemällä ruokavalioneuvottelut sekä säveltää terveyteen, kuntoon, kehonrakennukseen, ikääntymiseen ja pitkäikäisyyteen liittyvistä aiheista.

Viitteet:

1. Brasky TM, Darke AK, viritys X, et ai.: Plasman fosfolipidirasvahapot sekä eturauhassyövän vaarat valintakokeessa. J Natl Cancer Inst. 2013, 105: 1132-1141.
2. Cao J, Schwichtenberg KA, Hanson NQ, Tsai My: Omega-3-rasvahappojen sisällyttäminen ja puhdistuma erytrosyyttikalvoihin sekä plasmafosfolipideihin. Clin Chem. 2006, 52: 2265-2272.
3. Aronson WJ, Kobayashi N, Barnard RJ, et ai.: Vaiheen II potentiaalinen satunnaistettu tutkimus vähärasvaisesta ruokavaliosuunnitelmasta, jolla on kalaöljyjen lisäys kaverilla, jolla on radikaali prostatektomia. Syöpä edellinen res (Phila). 2011, 4: 2062-2071.
4 Etu oncol. 2013, 3: 224.
5. Harris WS, Varvel SA, Pottala JV, Warnick GR, McConnell JP: Akuutin kalaöljyn annoksen vertailevat vaikutukset omega-3-rasvahappotasoihin punasoluissa verrattuna plasmaan: vaikutukset tieteelliseen hyödyllisyyteen. J Clin Lipidol. 2013, 7: 433-440.
6. Schaeffer L, Gohlke H, Muller M, et ai.: FADS1 FADS2 -geeniklusterin tyypilliset geneettiset variaatiot samoin kuin niiden rekonstruoidut haplotyypit on kytketty fosfolipidien rasvahapporakenteeseen. Hum PSV Eindhoven Paita Mol Genet. 2006, 15: 1745-1756.
7. Azrad M, Zhang K, Vollmer RT, et ai.: Eturauhasen alfa-linoleenihappo (ALA) liittyy positiivisesti aggressiiviseen eturauhassyöpään: yhteys, joka voi riippua geneettisestä variaatiosta A: ssaLA -aineenvaihdunta. Plos yksi. 2012, 7: E53104.
8. Szymanski KM, Wheeler DC, Mucci LA: Kalojen käyttö sekä eturauhassyöpäriski: arviointi sekä metaanalyysi. Am J Clin Nutr. 2010, 92: 1223-1233.
9. Epstein MM, Kasperzyk JL, Mucci LA, et ai.: Ruokavalion rasvahappojen saanti sekä eturauhassyövän selviytyminen Orebro Countyssa, Ruotsissa. Am J Epidemiol. 2012, 176: 240-252.
. Nutr Res. 2011, 31: 1-8.
11. Torfadottir JE, Valdimarsdottir UA, Mucci LA, et ai.: Kalatuotteiden käyttö elinaikana sekä eturauhassyöpäriski. Plos yksi. 2013, 8: E59799.
12. Gu Z, Suburu J, Chen H, Chen YQ: Omega-3-monityydyttymättömien rasvahappojen mekanismit eturauhassyövän ehkäisyssä. Biomed Res Int. 2013, 2013: 824563.
13. Norrish AE, Sketff CM, Arribas GL, Sharpe SJ, Jackson RT: eturauhassyövän vaara sekä kalaöljyjen käyttö: ruokavalion biomarkkeripohjainen tapaushallintatutkimus. Br j syöpä. 1999, 81: 1238-1242.
14. Brinson BE, Miller S: Kalaöljy: Mikä on sydän- ja verisuoniterveyden toiminta? J Pharm Practic. 2012, 25: 69-74.
15. Calderon Artero P, Champagne C, Garigen S, Mousa S, Block R: Kalaöljymetaboliitit: Vastaa houkuttelevia havaintoja penkiltä sänkyyn sydän- ja verisuonisairauksien minimoimiseksi. J Glycomics Lipidomics. 2012, 2.
16. Eslick GD, Howe PR, Smith C, Priest R, Bensoussan A: Kalaöljyn täydentämisen hyödyt hyperlipidemiassa: systemaattinen arviointi ja metaanalyysi. Int j sydän. 2009, 136: 4-16.
17. Kromhout D, Yasuda S, Geleijnse JM, Shimokawa H: Kalaöljy sekä omega-3-rasvahapot sydän- ja verisuonisairauksissa: toimivatko ne todella? Eur Heart J. 2012, 33: 436-443.
18. Swanson D, Block R, Mousa SA: Omega-3-rasvahapot EPA sekä DHA: terveys- ja hyvinvointietuja koko elämän ajan. Adv Nutr. 2012, 3: 1-7.
19. Peter S, Chopra S, Jacob JJ: Kala päivässä, pitää kardiologin poissa! -Arvio omega-3-rasvahappojen vaikutuksista sydän- ja verisuonijärjestelmässä. Intialainen J Endocrinol Metab. 2013, 17: 422-429.
20. Murphy SL, Xu JQ, Kochanek KD: Kuolemat: Lopulliset tiedot vuodelle 2010., 2010.
21. Go As, Mozaffarian D, Roger VL, et ai.: Sydänsairaus sekä aivohalvauksen tilastot – 2013 Päivitys: American Heart Associationin raportti. Kierto. 2013, 127: E6-E245.

Leave a Reply

Your email address will not be published.