7 vinkkiä turvallisille, kivuttomille retkille

Ulkona ulottuvilla vaelluksella on jotain: Upeat maisemat ja raikasta ilmaa voivat melkein saada sinut unohtamaan liikuntaa! Mutta tarvitaan vain yksi pieni rakkuloita tai nyrjähtänyt nilkka muuten ihanan päivän pilaamiseksi (varsinkin jos se tapahtuu mailin päässä sivilisaatiosta). Salaisuus pysyä kivuttomina seuraavalla vaelluksellasi? Valmistautuminen. Tässä on mitä tehdä.

1. Etsi oikeat jalkineet.

“Sillä ei ole väliä kuinka upea puisto on, jos jalat antavat sinulle vaikeuksia”, sanoo American Retkeilyyhdistyksen viestintäpäällikkö Wesley Trimble. Oikein kokoisten jalkineiden etsiminen on avainasemassa. “Liian pienet kengät Aston Villa FC Paita aiheuttavat paljon kipua, joten epäilemättä menevät hieman isommiksi.” Hänen neuvonsa: Siirry ulkoilmakauppaan ja keskustele myyjän kanssa sellaisesta retkeilystä, jonka teet. Asiantuntija voi suositella oikeaa paria sinulle ja varmistaa, että ne sopivat oikein. Peikkisäännöt, retkeilykengät, tulee sopia tiukasti (ei tiukka) ja antaa tarpeeksi tilaa heiluttaa varpaasi.

Toinen vinkki: Aikatauluta jalkineesi asennus myöhemmin päivällä. “Jalat turpoavat koko päivän, joten kokeile kenkiä iltapäivällä, kun jalat ovat niin suuria kuin ne tulevat”, Tunisian Jalkapallomaajoukkue Paita Trimble sanoo.

2. Riko kengät sisään.

Älä koskaan tee sitä 10 mailin vaellusta kengissä, jotka olet juuri ottanut pois laatikosta. Riko ne ensin käyttämällä niitä talosi tai naapuruston ympärillä. “Blisterit tapahtuvat koko ajan – jopa ammattilaisia – mutta ne ovat estettävissä”, sanoo Jeff Alt, retkeily- ja leirintäasiantuntija ja The Walk for Sunshine -kirjailija. Saappaasi murtaminen löysää ne ja antaa sinun nähdä, onko olemassa epätavallisia hankauksia, jotka saattavat lopulta luoda rakkulon.

3. Valitse sukat huolellisesti.

Tiedät todennäköisesti paremmin kuin liukastua paljaisiin jalkoihin saappaiksi, mutta kun kyse on sukasta, materiaalilla on merkitystä. “Sukkusi tulisi tehdä Vissel Kobe Paita kosteutta koskevasta materiaalista, kuten synteettisestä kankaasta tai villasta”, Alt sanoo. “Haluat myös sukan, jossa on tyynyä ja joka pysyy paikoillaan – sen pitäisi nousta kengän korkeuden yläpuolelle eikä sen pitäisi liukua alas.”

4. Pakkaa muutama välttämättömyys.

Suunnittele parasta, mutta valmistaudu pahimpaan. Vaikka olet tehnyt kaiken voitavan rakkuloiden estämiseksi, satunnainen kipeä voi syntyä. Siksi on tärkeää suunnata pelisuunnitelman kanssa. “Heti kun huomaat kitkan, sinun tulee lopettaa ja käsitellä sitä – älä oleta, että voit odottaa seuraavaan ajoitettuun lepoon”, Trimble sanoo. “Aina on Moleskin tai jonkin muun tyyppinen rakkuloiden käsittely pakkauksessasi ja laita se kuuman pisteen päälle (normaalit siteet eivät pysy paikoillaan hikisella jalalla).”

Toinen hyvä laite on vaelluspylväät. Sen lisäksi, että ne tarjoavat vakaa retkeilyyn epätasaisen maaston yli, ne voivat auttaa vähentämään nivelten painetta – varsinkin kun olet menossa jyrkillä kukkuloilla.

5. Pidä retkeilykohtainen pakkaus.

“Älä käytä tyypillistä koulutyylistä reppua”, Alt sanoo. Valitse laukku lonkkahihnalla. “Kun yrität sitä, hihnan tulisi mahtua tiukasti lonkkaluiden yläpuolelle, jotta suurimman osan painostasi lonkkasi, ei hartioillasi.”

6. Kouluta vartaloasi.

Jos et ole koskaan käynyt 10 mailia aiemmin, älä hyppää 10 mailin retkelle. “Tällaisen etäisyyden rakentaminen minimoi monia mahdollisia vammoja ja kipua”, Alt sanoo. Simuloi ympäröivää niin paljon kuin mahdollista ennen nauhoitusta. ”Jos lähellä on lukion stadion, kävele ylös ja alas valkaisijat simuloidaksesi ylös ja alas vuorelle. Mitä enemmän rakennat lihasryhmän, sitä vähemmän todennäköisesti se loukkaantuu. ”

7. Käytä oikeaa tekniikkaa (etenkin alamäkeen).

Painovoiman veto tekee alamäkeen polkuista erityisen haastavia. “Kehosi haluaa mennä nopeammin, mikä voi johtaa putouksiin”, Alt sanoo. “Haluat hidastaa itseäsi, mikä voi rasittaa polvia.” Hanki nopeuttasi ottamalla pienempiä askeleita ja siirtymällä polun alas siksak -kuviossa.

Nämä tiedot on tarkoitettu vain koulutustarkoituksiin, eikä niitä ole tarkoitettu lääketieteellisen diagnoosin tai hoidon korvaamiseksi. Sinun ei pitäisi käyttää näitä tietoja terveysongelman tai sairauden diagnosoimiseen tai hoitamiseen. Tarkista aina lääkäriltäsi ennen ruokavalion vaihtamista, nukkumistottumuksesi muuttamista, lisäravinteiden ottamista tai uuden kunto -rutiinin aloittamista.

Alice Oglethorpe

Alice Oglethorpe on freelance -kirjailija ja toimittaja, joka sijaitsee Chicagossa, IL. Hän kattaa terveyden, onnellisuuden, kunton ja kaiken muun, joka kiinnostaa hänen kiinnostustaan. Hänen työnsä on esiintynyt O Oprah -lehdessä, itsenäisessä, muodolla, kunto-, Redbook, terveys, paremmat kodeja ja puutarhoja, nykyään psykologiaa, hyvä taloudenhoito ja paljon muuta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.